+48 500 253 842 | 502 832 474 Zadzwoń do nas

Stypa

Poczęstunek dla krewnych i znajomych zmarłego.
Warszawa i okolice.

 


Wizyta wielu życzliwych osób może być dla nas pociechą w trudnych chwilach pogrzebu. Przemyślmy, na co nas stać i co będziemy w stanie zrobić, czyli sprawy finansowo –logistyczne. Jeśli mamy mniej pieniędzy, stypa / konsolacja może być przygotowana we własnym domu lub u kogoś z rodziny, kto będzie w stanie pomieścić zaproszonych gości. Jeśli możemy pozwolić sobie na przygotowanie poczęstunku poza domem, najlepiej jest zdecydować się na pomoc specjalistów – restauracje lub dom pogrzebowy, w którym organizujemy uroczystość pogrzebową. Oczywiście nie wolno zapominać też o transporcie dla zaproszonych żałobników. Jeśli nie ma możliwości zrobienia stypy w pobliżu miejsca pochówku, to należy poprosić jadących samochodami gości, by podwieźli tych niezmotoryzowanych lub zamówić autokar albo bus. Zlecenie zorganizowania przyjęcia restauracji jest najprostszym i najwygodniejszym rozwiązaniem. Jest to miejsce pewne, w którym wszystko będzie przygotowane na czas. Co najważniejsze, jedyny czas, jaki trzeba będzie poświęcić, to chwila wybierania menu oraz moment płacenia za poczęstunek. Jest to najbardziej komfortowy sposób przygotowania stypy również z tego powodu, że restauracje mają gotowe przykłady zestawów dla gości tego rodzaju uroczystości.